Skip to main content

Boogschieten

De workshop boogschieten wordt gehouden bij het sportcomplex Kampong. Bij de inschrijving moet je aangeven in welk van de drie tijdvakken je wilt deelnemen. Maar let op: Vol is Vol


Soorten bogen

Lars Hofman organiseert al enige jaren met succes de workshop boogschieten. 

Na een korte kennismaking wordt er uitgebreid ingegaan op de verschillende bogen. Vervolgens wordt de techniek van het handboogschieten besproken.  Nadat de instructeur de afspraken betreffende de veiligheidsregels heeft doorgenomen is het de beurt aan de deelnemers.

Actie

Eerst schieten de deelnemers een aantal oefenpijlen. De instructeurs lopen rond en geven aanwijzingen en proberen de schiethouding van de schutters te verbeteren. Het is zeker niet eenvoudig maar men kan zich snel verbeteren.Na een aantal pijlen zal blijken dat men zich steeds meer vertrouwd voelt met de houding en het schieten.  Na de oefensessie wordt het serieus want dan wordt er voor de teampunten of individuele punten geschoten.

Bij de inschrijving kan je je ook gelijk opgeven voor Expeditie Robinson. Je kunt dan alsnog mee kunt doen aan het gezamenlijke eindspel vanaf 14.30 uur. Je kunt je ook nog op de dag zelf aanmelden.

Locatie:
Sportcomplex Kampong

Gezocht: helpende handen

Het bestuur heeft de kennis en ervaring nodig van mensen die zich willen inzetten voor de teamsportdag.

Heb je meegedaan aan de Sportdag 2023 en wil je op de een of andere manier meedenken, -werken of je in ieder geval nuttig maken bij het organiseren van onze sportdag in 2024, dan vinden wij dat natuurlijk al prachtig en mocht je zelf al weten wat je het liefste doet, geef dat dan gelijk aan a.u.b.