Skip to main content

Suppen

Dit is de titel

Ruimte voor wat tekst

Alle deelnemers melden zich eerst aan bij de inschrijftafel in het clubgebouw van Kampong. Daarna wandelt men naar de lokatie waar de steppen worden verstrekt. (De Rijnstroom)


Suppen staat voor 'stand-up-paddle'. Het is ontstaan op Hawaii door de lifeguards die op hun surfboard gingen staan om de beginnende surfers in de gaten te houden. Door een lange peddel kunnen de suppers op hun board blijven staan, in tegenstelling tot de surfers die liggend moeten peddelen.

Relaxed door de grachten of misschien wel op zee? Ervaar wat suppen met je doet! Staand op een groot supboard beweeg je je voort met een speciale suppaddle. Met een beetje focus, een goede balans en veel sportiviteit is deze sport gemakkelijk te doen. Juist voor de beginnende watersporter is suppen een goede sport om mee te starten. 

Nederland is een uitstekend land om te suppen. Een tocht door de grachten in de binnenstad, de prachtige meren of rivieren zijn een uitstekende training. Je gebruikt bij het suppen erg veel spieren en het is goed voor je balans. 

Combinatie van heerlijk sporten en toch relaxed

Suppen is een laagdrempelige watersport. Maar wat heb je nodig om het water op te gaan als beginnende supper?

 • Een supboard en peddel: de grootte van het board en de peddel zijn afhankelijk van je lengte en gewicht. 
 • Bekijk het weer: draag bij kou een wetsuit. Bedek goed je voeten en hoofd. Hier koel je het snelste af. Smeer je bij mooi weer goed in en draag beschermde kleding. 
 • Denk om je veiligheid: ga bij voorkeur niet alleen het water op, draag een drijfvest en als je niet ervaren bent neem eerst een paar lessen bij een waterspportschool. Zorg dat je in zones supt die aangewezen zijn voor watersport en bewaakt worden door de reddingsbrigade.

Suppen wordt dit jaar voor de 2e keer gehouden na het grote succes van vorig jaar.

Spelregels Suppen

 • Alle deelnemers melden zich eerst aan bij de inschrijftafel in het clubgebouw van Kampong.
 • Daarna wandelt men naar de lokatie waar de sups worden verstrekt. (De Rijnstroom)
 • Er zijn meerdere tijdvakken, houdt daar rekening mee en zorg dat je op tijd bent om je aan te melden en ook weer op tijd terug met de sup. 
 • Meld je bij de controlepost en teken hier voor ontvangst van de sup. 
 • Veel plezier met het suppen en volg de aansluitingsroute naar het eerste knooppunt en genieten maar...
 • Deelnemers die een sup met paddel hebben ontvangen moeten deze weer inleveren voordat de volgende groep aan de beurt is.
 • Iedere deelnemer is persoonlijk verantwoordelijk voor de aan hem toegewezen sup.
 • Je bent zelf aansprakelijk voor schade aan of veroorzaakt met de sup en paddel en natuurlijk ook bij je eigen sup. 

In het inschrijfformulier op de site kan je aangeven dat je ook mee wilt doen aan het gezamenlijke eindspel Expeditie Robinson en dat begint om 14.30 uur op sportcomplex Kampong.

Voorwaarde is wel, dat je eerst je sup hebt afgegeven bij De Rijnstroom!

Denk
Doe
Duurzaam

Het Rijk werkt aan een duurzame bedrijfsvoering: groen, circulair, sociaal en innovatief. En dat is hard nodig. Diverse voorbeelden van extreme hitte tot hevige watersnood laten zien dat klimaatverandering geen toekomstig probleem is, maar nu plaatsvindt.